Blue Iris version 5 & PTZ

Post Reply
ORD312
Posts: 4
Joined: Sun Jan 19, 2020 1:50 am

Blue Iris version 5 & PTZ

Post by ORD312 » Fri Feb 07, 2020 7:15 pm

I have 2 PTZ Cams that work well with the android app but I have no PTZ control with Blue Iris
HIKVISION PTZ - DS-2DE2A404IW-DE3
DAHUA PTZ - DH-SD22204UE-GN
I have the appropriate boxes checked within Blue Iris to allow PTZ control & I even see the up-down etc. arrows on the screen. but they do not move the cam.
I e-mail'd support 4 weeks ago, no response.
Any ideas?, Thanks :roll:

User avatar
TimG
Posts: 453
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Blue Iris version 5 & PTZ

Post by TimG » Sat Feb 15, 2020 10:25 am

Hi ORD312,

I know I keep saying this, but did you use the info from the "Email Support" button in BI settings ? They will use that to prioritise support issues.
Blue Iris v5.2.3.0 | Win10 Pro x64 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, 2 analogue cameras on Euresys Picolo Pro 2 | FX-8350 AMD Piledriver CPU, 32GB Ram, Multiple SSD and HD| Homeseer HS3(4) Pro | TVMosaic | Emby | DVBViewer |

ORD312
Posts: 4
Joined: Sun Jan 19, 2020 1:50 am

Re: Blue Iris version 5 & PTZ

Post by ORD312 » Sat Feb 29, 2020 4:14 pm

I used the E Mail support button provided within BI to request help with the PTZ function not working in V.5 which also took a snapshot of my operating system.
I'm new to BI and thought my original purchase would have included some support, but apparently no. I'd pay extra for support if I thought I would receive it, but at this point I feel as if I'd be wasting my money. I was hoping the forum could recommend some things for me to check to get the PTZ function working. :)

GillBates
Posts: 3
Joined: Wed Feb 26, 2020 9:19 pm

Re: Blue Iris version 5 & PTZ

Post by GillBates » Mon Mar 02, 2020 10:26 pm

I have the same camera and BI5. Try going to camera settings/PTZcontrol and check the camera model at Network IP. There is a Hikvision DS-2DE one listed and thats what works here. The default setting was Hikvision/Abus and it did not work although the arrows were displayed.

David

ORD312
Posts: 4
Joined: Sun Jan 19, 2020 1:50 am

Re: Blue Iris version 5 & PTZ

Post by ORD312 » Thu Mar 05, 2020 7:10 pm

Hi David,
I verified the settings and they were as you suggested.
Why your cams PTZ works and mine doesn't, I don't know. But it works fine within the Hikvision app.
I swapped out the network cable and POE port just in case, but it didn't make any difference. Thanks for the reply, but PTZ doesn't work for me. I see the arrows, but no movement using BI version 5.
No response from BI support.

ORD312
Posts: 4
Joined: Sun Jan 19, 2020 1:50 am

Re: Blue Iris version 5 & PTZ

Post by ORD312 » Thu Mar 05, 2020 7:10 pm

Hi David,
I verified the settings and they were as you suggested.
Why your cams PTZ works and mine doesn't, I don't know. But it works fine within the Hikvision app.
I swapped out the network cable and POE port just in case, but it didn't make any difference. Thanks for the reply, but PTZ doesn't work for me. I see the arrows, but no movement using BI version 5.
No response from BI support.

Post Reply