Search found 128 matches

by reddawg
Sat Jan 18, 2020 8:33 am
Forum: Blue Iris 5
Topic: Remote UI3
Replies: 2
Views: 566

Re: Remote UI3

I know some early versions of the Blue Iris 5 installer did not always properly convert Blue Iris 4 web server settings to reflect Blue Iris 5. So, it's possible this may be the cause of why web server access using UI3 is not working. I would verify that "Root" says " C:\Program Files\Blue Iris 5\ww...
by reddawg
Sat Jan 18, 2020 2:32 am
Forum: General discussion
Topic: Forum load time is slowwwwwwwww
Replies: 1
Views: 307

Forum load time is slowwwwwwwww

At 1/17/2020 9:15pm, it took 25 seconds for the forum to load in my browser and was very slow navigating folder to folder or reading posts. The forum moderators and administrator of this site need to address these performance issues as they have been occurring since day one. I don't know if the caus...
by reddawg
Wed Jan 15, 2020 7:05 am
Forum: General discussion
Topic: Zones & motion detection
Replies: 8
Views: 2188

Re: Zones & motion detection

There are some excellent YouTube videos on Blue Iris Zone Crossing by HomeTech Video. I highly recommend watching the two YouTube videos as they will answer all questions on Zone crossings. Blue Iris - Zone Crossing https://youtu.be/vrVmWMFbT7s Blue Iris - Zone Crossing Part 2 https://youtu.be/3idtq...
by reddawg
Sat Jan 11, 2020 7:35 am
Forum: Older versions
Topic: NVR
Replies: 6
Views: 2463

Re: NVR

Am running 9 cameras, 5 MP each, Recording when Triggered, CPU Utilization now very low (10-30%) but it took me a while as it was initially at 100% and very maxed out... Have i7 (3rd Gen), 8 GB RAM, 256 SSD, 4TB Purple Drive, etc. Windows 7, Intel Core I7-2700K @ 3.50GHz, 16 GB Ram, 64 Bit, Windows...
by reddawg
Fri Jan 10, 2020 4:20 am
Forum: Blue Iris 5
Topic: Directo-to-disk and tiggers not working
Replies: 3
Views: 688

Re: Directo-to-disk and tiggers not working

I would like the system to use motion detection and only save clips using direct-to-disk when there is motion however... The files are simply not there after a trigger (manual or motion). A thumbnail is created and visible along with an entry in the database (i assume). Clicking on the clip thumbna...
by reddawg
Tue Dec 24, 2019 10:56 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: BI 4 works - BI 5 don't work.
Replies: 8
Views: 1035

Re: BI 4 works - BI 5 don't work.

Ron, please change your font foreground color from white to black in your post. It is a huge eye strain.
by reddawg
Sun Dec 22, 2019 10:06 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: Upgraded from 3 to 5 Demo
Replies: 2
Views: 431

Re: Upgraded from 3 to 5 Demo

I upgraded my functional Version 3 install to a 5 demo where the webserver cannot be accessed. I wanted to make sure that I could run the newer version before buying the license. Install went great and all the cameras are there and streaming, the only thing not working is the webserver. Well and it...
by reddawg
Wed Dec 18, 2019 2:23 pm
Forum: General discussion
Topic: How to Capture Video & Screenshots in Windows 10...
Replies: 2
Views: 611

Re: How to Capture Video & Screenshots in Windows 10...

If you are running Windows 10, it had a built-in capture for Image & Video. Audio is captured. You can change settings to capture audio from the entire system, or, only from the pgm your capturing from. It does an excellent job. But, there is no option I can see for capturing the mouse. If anyone k...
by reddawg
Sun Dec 15, 2019 12:50 am
Forum: Blue Iris 5
Topic: Blue Iris GUI on separate system from Server?
Replies: 7
Views: 1074

Re: Blue Iris GUI on separate system from Server?

Is there any way to run the full Blue Iris UI on a different computer that is on the same local network as the machine running Blue Iris? Using VNC to get to the UI is less than optimal due to the small low-res monitor on the machine, and Remote Desktop seems to only work on random occasions. Defin...
by reddawg
Sat Dec 14, 2019 12:50 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: Setup Failed -340 for recording - Can't record?!
Replies: 3
Views: 1119

Re: Setup Failed -340 for recording - Can't record?!

No matter what I do, recording will NOT set up! I always get this in the log: Setup Failed -340 for recording. Can you clarify what you mean by "recording will NOT set up"? Are you not able to add a camera to Blue Iris or does your camera not trigger and start recording when there is motion? Please...