Search found 492 matches

by Thixotropic
Fri Aug 07, 2020 6:30 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: Vehicle Detection
Replies: 2
Views: 146

Re: Vehicle Detection

Have a look at adjusting the "Break Time" setting for that trigger- what is it set at now?
by Thixotropic
Sat Aug 01, 2020 6:56 pm
Forum: Network cameras
Topic: Trying to get 2nd NIC to work...
Replies: 12
Views: 793

Re: Trying to get 2nd NIC to work...

Well crap. We futzed around with this on and off about 20 different ways and can't get squat to work. We've tried a ton of stuff to no avail. We assigned the 2nd NIC an address on the LAN of 192.168.1.100 We switched the cam internally to use 192.168.1.105 We then connected the switch to the 2nd NIC...
by Thixotropic
Sat Aug 01, 2020 3:16 pm
Forum: Chit chat
Topic: Fun Stuff
Replies: 61
Views: 14525

Re: Fun Stuff

astral-plane.png
astral-plane.png (236.57 KiB) Viewed 140 times
by Thixotropic
Fri Jul 31, 2020 2:47 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: Web Sessions disconnect randomly
Replies: 2
Views: 174

Re: Web Sessions disconnect randomly

"In the v5 UI3 webserver there is a property in the 3-dot (hamburger menu) at the top right to disable the UI after X minutes of inactivity. By default (and perhaps reset with your server migration) it is set to a value - I think 5 or 10 minutes. Setting it to 0 disables the timeout and you can stay...
by Thixotropic
Fri Jul 31, 2020 2:38 pm
Forum: Chit chat
Topic: Fun Stuff
Replies: 61
Views: 14525

Re: Fun Stuff

"Stupid is as stupid does"
.
by Thixotropic
Thu Jul 30, 2020 1:34 pm
Forum: Chit chat
Topic: Fun Stuff
Replies: 61
Views: 14525

Re: Fun Stuff

xhoRf79.jpg
xhoRf79.jpg (41.42 KiB) Viewed 259 times
by Thixotropic
Thu Jul 30, 2020 1:33 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: BI is only showing one of my 4 cameras
Replies: 8
Views: 354

Re: BI is only showing one of my 4 cameras

Hmmm, I really don't know what to suggest, I'm not familiar with the Amcrest NVR. It looks like it should be able to hang off of the network, but I'm not sure. I'm sorry I don't have better answers for you. Maybe just dump it and build a basic BI system- sell the NVR and put the money into an inexpe...
by Thixotropic
Wed Jul 29, 2020 7:46 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: [SOLVED] UI3 web server - wrong IP address
Replies: 6
Views: 256

Re: UI3 web server - wrong IP address

What happens if you select the IP you want, click the "Bind exclusively" checkbox, and save the settings?

Does it revert back, or...?
by Thixotropic
Wed Jul 29, 2020 7:43 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: BI is only showing one of my 4 cameras
Replies: 8
Views: 354

Re: BI is only showing one of my 4 cameras

1) Does the NV2108E-HS provide any extra video outputs? 2) Is the NVR currently attached to your network? The only suggestion I have would be to try connecting the cams to a switch and the switch to your NVR. I'm not sure if the NVR will use the network instead of its own inputs, but there may be so...
by Thixotropic
Wed Jul 29, 2020 2:22 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: BI is only showing one of my 4 cameras
Replies: 8
Views: 354

Re: BI is only showing one of my 4 cameras

I suspect that the cameras probably aren't on the network proper since they all go into the NVR and it manages them, which is why they aren't being found by the Config Tool. Unless the NVR has actually put the cameras on the network, you'll probably have to plug the cameras into a switch and connect...