generic cam detects as foscam but doesnt work in BI

Post Reply
holderar
Posts: 1
Joined: Wed Nov 20, 2019 5:47 am

generic cam detects as foscam but doesnt work in BI

Post by holderar » Wed Nov 20, 2019 7:40 am

Hi,

I have bought a cheap white cam that works fine in the browser and blue iris has no trouble detecting it but the cam won't display video in blue iris for some reason. Here it is on aliexpress.com:

https://www.aliexpress.com/item/3292132 ... 4c4dWvocv4

I have the 3mp one.

here is how it detects:

--------------------------------------------------------------------
Opening 192.168.192.84 port 80...
HTTP Get / request...
OK
ONVIF GetSystemDateAndTime
HTTP 404
Opening 192.168.192.84 port 8999...
ONVIF GetSystemDateAndTime
HTTP 12029
Checking for common cameras...
Foscam FI86xx/98xx compatible?
VendorID=HX
ProductID=C6F0SnZ3N0P9L2
Foscam FI86xx/98xx compatible detected!
Done

-----------------------------------------------------------------

It looks Just like a black cam I have so I tried the settings it uses but they don't work either. Here is how that cam detects:

-----------------------------------------------------------------
Opening 192.168.192.64 port 80...
HTTP Get / request...
OK
ONVIF GetSystemDateAndTime
2019-11-20T07:37:18.000Z
Requesting device information...
Manufacturer: IPC-F10P
Model: IPC-F10P
FirmwareVersion: 4.0.30.61
GetCapabilities...
Querying services
Has Imaging services: /onvif/Imaging
Has media services: /onvif/Media
Has RTP_RTSP_TCP, requesting profiles
first profile is profile0_0
first source is VideoSource0
requesting URI for profile profile0_0
RTSP URI: /ucast/11
Has Event services: /onvif/Events
Has WSPullPointSupport
RelayOutputs: 1
RelayOutput: do_i0/Bistable/open
InputConnectors: 1
Has Device IO services: /onvif/DeviceIO
AudioOutputs: 1
Has PTZ service: /onvif/PTZ
Done


-----------------------------------------------------------------

any help would be appreciated
Attachments
web.jpg
web.jpg (146.93 KiB) Viewed 262 times
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (70.62 KiB) Viewed 262 times
blueiris.jpg
blueiris.jpg (34.93 KiB) Viewed 262 times

User avatar
terk
Posts: 22
Joined: Tue Jun 18, 2019 2:36 pm

Re: generic cam detects as foscam but doesnt work in BI

Post by terk » Thu Nov 21, 2019 3:40 pm

Have you tried generic RTSP?

MikeBwca
Posts: 202
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: generic cam detects as foscam but doesnt work in BI

Post by MikeBwca » Fri Nov 22, 2019 7:20 pm

It only lists the camera as ONVIF, but no video stream protocol that I can see.

IOn BO set the make as 'Generic/ONVIF'. For 'Model' start with 'Raw H264'. If that does not work, try 'RTSP H2.64...'.. Then try the other model types.
Make sure the ONVIF & RTSP port #'s are the same the camera uses. Should be in the cameras gui somewhere.

Post Reply