Viewing Alert Footage - Android Mobile

Post Reply
Danielwhite8425
Posts: 1
Joined: Mon Aug 26, 2019 12:18 pm

Viewing Alert Footage - Android Mobile

Post by Danielwhite8425 » Mon Aug 26, 2019 12:22 pm

Hello,

I just realized that since upgrading to V5 (currently on build 5.0.2.4) I'm not able to view my Alert recordings on my mobile device. I just shows a black box where the video would be and a and the time at the top (as if it was playing). It is also not updating the number of alerts per camera on the landing screen. Everything appears to be working properly on my machine with no errors, and I can view live footage from my mobile device. Any Suggestions?

eclass82
Posts: 1
Joined: Thu Sep 05, 2019 12:02 am

Re: Viewing Alert Footage - Android Mobile

Post by eclass82 » Thu Sep 05, 2019 12:04 am

Did you get support on this? I'm having simile issues after I upgraded my phone to Android 10 pixel 2.

User avatar
TimG
Posts: 136
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Viewing Alert Footage - Android Mobile

Post by TimG » Sat Sep 07, 2019 3:34 pm

All working normally here. Did you get a responses from support ?
Blue Iris v5.0.4.8 | Dahua 5231, Foscam R2, Ertech 4MP, 2 analogue cameras on Euresys Picolo Pro 2 | FX-8350 AMD CPU, 32GB Ram, Multiple SSD and HD| Homeseer HS3 Pro | TVMosaic | Emby | DVBViewer |

spammenotinoz
Posts: 47
Joined: Tue Jul 16, 2019 11:44 am

Re: Viewing Alert Footage - Android Mobile

Post by spammenotinoz » Mon Sep 09, 2019 8:19 am

Could have multiple causes, but the three most common I have experienced are;
a) Using STUNNEL without a valid public certificate (from lets encrypt or a proper provider, self-signed one won't work)
b) Using H.265 or another format (eg: smart codec) not supported by the device
c) CODEC driver issues (also impacts web playback, if so re-install q-Lite codec pack)
Your issue though, if it was working and then stopped, may be somehow linked to the device.

darant1979
Posts: 7
Joined: Fri Jul 12, 2019 10:34 am

Re: Viewing Alert Footage - Android Mobile

Post by darant1979 » Tue Sep 10, 2019 7:04 pm

Same for me, this was after the update before last... Alerts work, but will not load the clip from notifications and when it launches the app, the alerts section is blank. I have to go into the calendar and select them.

Post Reply