Camera Roatation

Post Reply
VBTWEB
Posts: 1
Joined: Thu Jun 20, 2019 8:53 pm

Camera Roatation

Post by VBTWEB » Thu Jun 20, 2019 8:57 pm

I just bought version 4 and I have one question. I have a camera i could only mount a certain way, however its sideways.

I need to rotate it 1 time clockwise.
How do I do that?

I only see flip


Thank You

User avatar
TimG
Posts: 81
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am

Re: Camera Roatation

Post by TimG » Fri Jun 21, 2019 4:09 pm

Hi VBTWEB,

If you just bought BI4, you should be able to upgrade it to BI5. BI5 has a "Rotate" selector just to the right of the "flip" selection.

Tim
Blue Iris v5.0.2.2 | Dahua 5231, Foscam R2, Ertech 4MP, 2 analogue cameras on Eurysys Piccolo Pro 2 | FX-8350 AMD CPU, 32GB Ram, Multiple SSD and HD| Homeseer HS3 Pro | TVMosaic | Emby | DVBViewer |

MikeBwca
Posts: 99
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: Camera Roatation

Post by MikeBwca » Fri Jun 21, 2019 4:13 pm

VBTWEB wrote:
Thu Jun 20, 2019 8:57 pm
I just bought version 4 and I have one question. I have a camera i could only mount a certain way, however its sideways.

I need to rotate it 1 time clockwise.
How do I do that?

I only see flip


Thank You
There should be options in the cameras gui. Log into the camera, and use it's interface to flip/rotate the camera.

Also, you should be eligible for BI v5. What does the BI Options say under Support?

jondwalters
Posts: 1
Joined: Wed Jun 26, 2019 11:49 am

Re: Camera Roatation

Post by jondwalters » Wed Jun 26, 2019 11:59 am

If at all possible, do the rotation in the camera itself and not BI. If you do it in BI it causes extra CPU resources to be used for something that can usually be done in-camera.

User avatar
TimG
Posts: 81
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am

Re: Camera Roatation

Post by TimG » Sat Jun 29, 2019 8:43 am

We didn't ask what type of camera it is ! Oh well, did you fix it ? The comment to do it in the camera gui (if it has that functionality) is the best one.
Blue Iris v5.0.2.2 | Dahua 5231, Foscam R2, Ertech 4MP, 2 analogue cameras on Eurysys Piccolo Pro 2 | FX-8350 AMD CPU, 32GB Ram, Multiple SSD and HD| Homeseer HS3 Pro | TVMosaic | Emby | DVBViewer |

Post Reply