Android Push Notification Issue

Post Reply
merkaba
Posts: 1
Joined: Wed Jul 17, 2019 6:45 pm

Android Push Notification Issue

Post by merkaba » Wed Jul 17, 2019 6:48 pm

Hey, I am brand new to Blue Iris 5 and so far so good...except these push notifications. I can't seem to get any consistency from them. When i do get them, they are extremely delayed, and I've never gotten the thumbnails working. Hopefully I'm missing something simple. I've tried the stuff below. Let me know if anyone has any ideas.
  • I have opened ports 2195, 443, and the port i use for the webserver
  • Made a firewall rule for all LAN traffic using webserver port to go to BI based on this post
  • Tried unchecking and checking both "Send Rich 3D notifications" and "10 image GIF
  • Matched up both my LAN and WAN webserver ports to use the same port
This is what my notifications do look like when i happen to get them:
Image

MikeBwca
Posts: 198
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: Android Push Notification Issue

Post by MikeBwca » Sat Jul 20, 2019 4:49 am

Push notifications should be instant, with no noticeable delay.

Lets backup and start from the beginning...

1. You've added your mobile device to BI's options 'Mobile Devices'?

Per Camera...
2. Properties/Alerts/Actions/Send Push....
Click 'Test'. You should hear the selected sound on your mobile phone. It should be instant - Wifi, or, LTE.

How many cameras do you have Push notification enabled? And, How many work and are instant?

Gibby
Posts: 7
Joined: Mon Jul 01, 2019 5:24 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by Gibby » Fri Jul 26, 2019 4:05 pm

If you are having a delay issue, make sure you turn off battery optimization for the Blue Iris android app.

I have not been able to get thumbnails to work either.

Goatyflex
Posts: 2
Joined: Mon Sep 30, 2019 8:27 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by Goatyflex » Mon Sep 30, 2019 8:32 pm

Hi,

I have the same issue. I don't have a delay but I no longer have any thumbnails, since upgrading to BI5. This used to be fine on BI4.

Does anyone have thumbnails working on Android?

Thanks

MikeBwca
Posts: 198
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: Android Push Notification Issue

Post by MikeBwca » Tue Oct 01, 2019 6:23 pm

I've never had thumbnails on Android push notifications.

Went into my Norton firewall to check on what's being blocked. Gave up trying to figure it out.

Gibby
Posts: 7
Joined: Mon Jul 01, 2019 5:24 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by Gibby » Tue Oct 01, 2019 7:51 pm

Nope no thumbnails on Android yet. Also had to change setting int he App to got to the alerts page first, else when clicking the alert it would take me to the default all cameras page first.

JimBoCA
Posts: 5
Joined: Wed Jul 31, 2019 11:01 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by JimBoCA » Tue Oct 01, 2019 9:12 pm

I have gotten thumbnail's on some notifications, but not all. I'll try to pay closer attention and see if i can tell why that is happening.

Goatyflex
Posts: 2
Joined: Mon Sep 30, 2019 8:27 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by Goatyflex » Tue Oct 22, 2019 4:29 pm

Goatyflex wrote:
Mon Sep 30, 2019 8:32 pm
Hi,

I have the same issue. I don't have a delay but I no longer have any thumbnails, since upgrading to BI5. This used to be fine on BI4.

Does anyone have thumbnails working on Android?

Thanks
Ok, so I figured out that my stunnel was not working. I turned off stunnel/Https and now I get thumbnails for alerts. Hope this helps people..

Gibby
Posts: 7
Joined: Mon Jul 01, 2019 5:24 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by Gibby » Wed Oct 23, 2019 3:47 am

Not using stunnel but I have NGINX sitting in front of BlueIris with let's encrypt.

Gibby
Posts: 7
Joined: Mon Jul 01, 2019 5:24 pm

Re: Android Push Notification Issue

Post by Gibby » Thu Oct 24, 2019 1:29 am

Goatyflex wrote:
Tue Oct 22, 2019 4:29 pm
Goatyflex wrote:
Mon Sep 30, 2019 8:32 pm
Hi,

I have the same issue. I don't have a delay but I no longer have any thumbnails, since upgrading to BI5. This used to be fine on BI4.

Does anyone have thumbnails working on Android?

Thanks
Ok, so I figured out that my stunnel was not working. I turned off stunnel/Https and now I get thumbnails for alerts. Hope this helps people..
This got me thinking after I setup Android Push notifications for another project.

I ended up checking the box for stunnel being installed, even though it is not, and changed the external IP to the name in the cert. Now it is working.

Post Reply