Does Deepstack need motion alerts?

Post Reply
norwestie
Posts: 3
Joined: Fri Jun 04, 2021 1:59 am

Does Deepstack need motion alerts?

Post by norwestie » Fri Jun 04, 2021 2:16 am

When I set up each camera for deepstack, do I need to select motion detection in the BI camera setup page?
User avatar
TimG
Posts: 1114
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Does Deepstack need motion alerts?

Post by TimG » Sat Jun 12, 2021 8:28 am

I believe so. When I tried DS with my Dahua doing the motion detection itself and giving BI5 only an Onvif trigger DS did nothing. One of the forum members pointed out that DS needed an Alert image to process, which I clearly didn't have. It seemed so obvious :oops:

I'm out of the DS testing at the moment as it gives me a black screen and shuts the pc down after a while. And I tried it twice :(
BI5 v54904 x64 | Win10 21H1 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 2 HSPhone, TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 4, Emby, DVBViewer.
3p1phany
Posts: 7
Joined: Wed Apr 07, 2021 3:57 pm

Re: Does Deepstack need motion alerts?

Post by 3p1phany » Sun Jun 13, 2021 7:09 pm

norwestie wrote: Fri Jun 04, 2021 2:16 am When I set up each camera for deepstack, do I need to select motion detection in the BI camera setup page?
My install works with both Onvif triggers and regular BI motion alerts.
However when I was testing with cloned cameras the Onvif triggers weren't working with it for some reason, I think someone posted a solution to that but I can't remember where.
Post Reply