Record SD then on trigger record HD?

Post Reply
Daziaus
Posts: 1
Joined: Tue Mar 02, 2021 11:14 am

Record SD then on trigger record HD?

Post by Daziaus » Tue Mar 02, 2021 11:18 am

Apart from creating another camera stream ie: 1x SD 24/7 Recording and on motion trigger, another camera setup from the same camera to record HD. Is there another method using just the single camera?

I know that you can create a camera and record the dual stream which I am currently doing, but it is possible to NOT record the HD stream 24/7 and only upgrade the SD stream to HD stream upon motion trigger? Could use the RAM for HD recording within 10 seconds of the motion trigger and apply it to the file as this is how it is normally for HD motion triggered streams?
MikeBwca
Posts: 785
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: Record SD then on trigger record HD?

Post by MikeBwca » Tue Mar 02, 2021 10:02 pm

Not that I'm aware of.

Try this...
1. Define the camera again as a separate HD stream.
2. Set this camera to record on trigger, without any motion detection. So essentially, the HD camera will never record on it's own.
3. Set the SD camera to trigger the HD camera.

You could also use profiles is you want to change the triggering and/or recording.
jondwalters
Posts: 9
Joined: Wed Jun 26, 2019 11:49 am

Re: Record SD then on trigger record HD?

Post by jondwalters » Fri Mar 05, 2021 7:59 pm

I have mine set up this way. There's no clean way to do it now. In one of the recent webinars, Ken mentioned that it is in the works however.

I have a clone of my camera that is set to the substream recording 24/4. My regular camera only records on motion in HD. You need a duplicate of your camera to make this work.
atreyu
Posts: 46
Joined: Fri Nov 27, 2020 7:22 pm

Re: Record SD then on trigger record HD?

Post by atreyu » Tue Mar 09, 2021 11:01 am

jondwalters wrote: Fri Mar 05, 2021 7:59 pm I have mine set up this way. There's no clean way to do it now. In one of the recent webinars, Ken mentioned that it is in the works however.

I have a clone of my camera that is set to the substream recording 24/4. My regular camera only records on motion in HD. You need a duplicate of your camera to make this work.
Could you share a link and possibly time stamp? I would love to hear more about this. Thanks!
Post Reply