Record Dual Streams if Available setting

Post Reply
User avatar
bigbillsd
Posts: 17
Joined: Thu Apr 02, 2020 11:55 am

Record Dual Streams if Available setting

Post by bigbillsd » Sun Feb 28, 2021 2:28 pm

I use the continuous recording for all my cameras which makes fairly large files so I am thinking of unchecking this new setting to save disk space so I can keep files longer. I want to make sure I am not shooting myself in the foot doing that. Any ideas? I was using v4 for a pretty long time and I don't think it had that feature and never had an issue. Let me know if I am being stupid and why. Thanks, Bill
S&B:BI 5.3.9.10 W10-20H2,16 Reolink RLC-410-5MP,DELL T-40,E-2224G CPU,24 GB,3 @ WD Blue 6TB HD.
RV:BI 5.3.9.10,W10-20H2,4 Wyzecam v2 RTSP,NUC I-5-8259U CPU,16 GB RAM
User avatar
TimG
Posts: 1114
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: Record Dual Streams if Available setting

Post by TimG » Sun Feb 28, 2021 3:20 pm

Hi Bill,

It sounds logical, but there isn't any info in the help file to make an informed decision. Can you ask support and let us know the response ? You are correct that BI4 didn't have the feature, as it only worked with one stream per camera.

Do any of your cameras do H265 ? That gave me an increase in time for storage compared to H264.
BI5 v54904 x64 | Win10 21H1 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 2 HSPhone, TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 4, Emby, DVBViewer.
User avatar
bigbillsd
Posts: 17
Joined: Thu Apr 02, 2020 11:55 am

Re: Record Dual Streams if Available setting

Post by bigbillsd » Sun Feb 28, 2021 5:26 pm

Unfortunately all my cameras are h264 based. Support is extremely slow, usually a week to get back to me. Started coming here, but maybe this isn't frequented by folks in the know either. -Bill
S&B:BI 5.3.9.10 W10-20H2,16 Reolink RLC-410-5MP,DELL T-40,E-2224G CPU,24 GB,3 @ WD Blue 6TB HD.
RV:BI 5.3.9.10,W10-20H2,4 Wyzecam v2 RTSP,NUC I-5-8259U CPU,16 GB RAM
Post Reply