Unable to connect to second computer's webcam on local network

Post Reply
blacktop
Posts: 3
Joined: Thu Jun 20, 2019 4:03 pm

Unable to connect to second computer's webcam on local network

Post by blacktop » Wed Jun 26, 2019 12:08 am

New to Blue Iris, and video in general ...I'm at BI 5.0.0.57 x64 right now and am well impressed at this point with the applications functionality. I have 4 cameras running right now: 2 x wireless IP cameras and two webcams directly connected to the PC I am currently using to host BI on. I also have the iOS application and all functionality works great both on the local network and via external internet connectivity. However, I am having an issue connecting to another PC on my local network to avail myself of its 2MP webcam {since the computer is always-on anyway}.

Here's what I have done:
- Set a static IP + DHCP reservation for the computer
- Installed the latest YAWCAM application
- Set YAWCAM to 'stream' to the local network on port 8081
- Go to my Blue Iris computer and verify the stream from YAWCAM by entering on a browser: 192.168.2.37:8081 and the video stream shows up fine.
- shut down the browser displaying the stream
- Tried to then set up that stream as an IP Camera within Blue Iris with the defaults for YAWCAM:
Make: YAWCAM
Model: MJPEG
Video|Path: /video.mjpg

However, I will constantly get:
Laptop24: NO Signal
HTTP: 404 File not found

I have tried many other combinations from the drop down boxes, but I keep getting the timeout error. I suspect there is something additional above and beyond the canned data when picking Make & Model that I am missing. Sorry if this has been asked many times before...I'm sure it would have been answered in the old forums before the recent data loss. I've searched online, but every answer I've come across doesn't seem to have "the complete answer' as I still haven't figured this out.

It's got to be something really simple I've overlooked, but at this point I need some guidance.

thanks

blacktop
Posts: 3
Joined: Thu Jun 20, 2019 4:03 pm

Re: Unable to connect to second computer's webcam on local network

Post by blacktop » Thu Jul 18, 2019 4:30 pm

Quick update. This has now been corrected with the update (5.0.0.63). Working great.

Post Reply