5.2.5.10

Post Reply
LOOPYLOOP
Posts: 94
Joined: Tue Oct 15, 2019 9:02 pm

5.2.5.10

Post by LOOPYLOOP » Tue Apr 21, 2020 6:02 am

Probably want to stay away from this one, screen keeps flickering and evry few minutes the message 'restarted due to unexpected shutdown (1500/240) appears in the messages tab
after doing this for a while a popup massage appears saying lost connection with service
WmG
Posts: 42
Joined: Sat Jun 29, 2019 7:10 pm

Re: 5.2.5.10

Post by WmG » Tue Apr 21, 2020 12:15 pm

Smooth sailing on my W10 desktop
MikeBwca
Posts: 815
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: 5.2.5.10

Post by MikeBwca » Tue Apr 21, 2020 2:10 pm

5.2.5.10 is working good on my Win10 also.
hisokajp
Posts: 2
Joined: Thu Dec 26, 2019 6:29 am

Re: 5.2.5.10

Post by hisokajp » Wed Apr 22, 2020 4:04 am

installed the new update and i can't seem to open my .BVR files now... anyone else has the issue?
MikeBwca
Posts: 815
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: 5.2.5.10

Post by MikeBwca » Wed Apr 22, 2020 4:53 pm

This is so bizarre. People are reporting higher cpu and issues with recordings.

I find it doubtful that BI updates are to blame. But, then... what the heck has recently happened besides the updates to BI?

I've also noticed issues with running Blizzard battlenet and Starcraft 2, higher cpu and locking the system while it changes lobbies, games start/end, exiting SC2.

Maybe all this is the result of graphic drivers. Just because we update them, does not mean the updates haven't introduced issues - some being specific to individual configurations.
User avatar
hotbrass
Posts: 35
Joined: Sat Jan 11, 2020 8:40 pm

Re: 5.2.5.10

Post by hotbrass » Wed Apr 22, 2020 6:35 pm

MikeBwca wrote: Wed Apr 22, 2020 4:53 pm This is so bizarre. People are reporting higher cpu and issues with recordings.

I find it doubtful that BI updates are to blame. But, then... what the heck has recently happened besides the updates to BI?

I've also noticed issues with running Blizzard battlenet and Starcraft 2, higher cpu and locking the system while it changes lobbies, games start/end, exiting SC2.

Maybe all this is the result of graphic drivers. Just because we update them, does not mean the updates haven't introduced issues - some being specific to individual configurations.
My dedicated BI5 PC is not connected to the internet. It has all Win 10 Updates turned off. The only changes I make to it are updating the BI5 software. SO, that is the only variable, as far as I know. When I update BI5 and something does not work in BI5, then BI5 is the most likely cause.

And yes, every single PC is set up differently. But when BI5 is working well, then apply an update, and it is not working well, it aint rocket science!
User avatar
Thixotropic
Posts: 665
Joined: Wed Sep 04, 2019 7:20 pm
Location: Low-Earth Orbit

Re: 5.2.5.10

Post by Thixotropic » Wed Apr 22, 2020 11:23 pm

I'm not seeing any higher CPU load with 5.2.5.10, it's running at about 18 to 20 percent. 7 cameras, 3 doing continuous recording.

The click-and-drag to pan for a zoomed-in, fixed mount camera still doesn't work for me.
Blue Iris 5.x x64 | Windows 10 Pro x64 | 16GB RAM | i7-7700 3.6 GHz | 1TB HDD | 2TB RAID NAS | 9 Cameras | Almost Dual NIC | 2KVA UPS
Ryan
Posts: 1
Joined: Thu Apr 23, 2020 1:21 am

Re: 5.2.5.10

Post by Ryan » Thu Apr 23, 2020 1:58 am

So I too been having major issues with CPU creep ever since updating to 5.2.5.10 a couple days ago to the point where within a couple hours of starting BI, wired cameras start dropping their signal and the CPU maxes out and the system crashes. This is the first time 3 years of using BI that I have ever had any problems like this and and everything was working fine 4 days ago. Unfortunately there were also a couple of Windows 10 updates done on that day as well and I haven't been able to figure out if the BI update caused the CPU creep issue or the Windows 10 updates, or a combination of both.

I just did the update for BI 5.2.6.0 and looks like I'm still having the same issue with the CPU. If anyone has any suggestions it would be much appreciated, otherwise I'll try to roll back the updates to see if that works or at worst, wipe the drive and reload Windows 10 and BI.
Post Reply