UI3 logging out

General discussion about Blue Iris
Post Reply
Matts1984
Posts: 388
Joined: Fri Apr 10, 2020 1:12 pm
Location: Maryland, USA

UI3 logging out

Post by Matts1984 » Tue Apr 06, 2021 1:09 pm

Hey all, has anyone noticed if UI3 is no longer acknowledging the "0 Idle Timeout" option? In the past I could leave the browser open all day and it wouldn't log out. Sometimes I'd forget to close it and it would stay open all night - but ultimately that was my fault and not a configuration/performance issue.

I can't say if it's tied immediately to 5.4.1.1 or just 5.4.x and newer but now my UI3 is still set to 0 yet after a few minutes (maybe 10?) it's logging out on it's own. Have not sent a support email yet but wanted to see if anyone else had it set to disabled logout and found it was logging out.
Blue Iris 5.4.5.x | Server 2019 VM | Xeon X5650 @ 2.67GHz - 12 Cores | 12GB RAM | 7TB RAID | Sophos UTM WAF | 3x SV3C 5MP Bullet A | 2x SV3C 3MP Bullet A | 1x SV3C 5MP Bullet HX | 1x SV3C 5MP Dome HX | 2x Amcrest 5MP Bullet
Matts1984
Posts: 388
Joined: Fri Apr 10, 2020 1:12 pm
Location: Maryland, USA

Re: UI3 logging out

Post by Matts1984 » Tue Apr 06, 2021 1:57 pm

Naturally now it doesn't seem to be doing it. It's been almost an hour.

EDIT:: Nope, it did kick me back to the login screen.
Blue Iris 5.4.5.x | Server 2019 VM | Xeon X5650 @ 2.67GHz - 12 Cores | 12GB RAM | 7TB RAID | Sophos UTM WAF | 3x SV3C 5MP Bullet A | 2x SV3C 3MP Bullet A | 1x SV3C 5MP Bullet HX | 1x SV3C 5MP Dome HX | 2x Amcrest 5MP Bullet
User avatar
TimG
Posts: 1010
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: UI3 logging out

Post by TimG » Tue Apr 06, 2021 4:54 pm

I have mine set to 30 minutes, which still appears to be working. It's just long enough in between my checking.
BI5 v54503 x64 | Win10 20H2 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD | Homeseer HSPhone | TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD | Homeseer 4 | Emby | DVBViewer.
User avatar
TimG
Posts: 1010
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: UI3 logging out

Post by TimG » Sat Apr 10, 2021 6:29 pm

Definitely OK here with two instances of BI5 running.
BI5 v54503 x64 | Win10 20H2 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD | Homeseer HSPhone | TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD | Homeseer 4 | Emby | DVBViewer.
Matts1984
Posts: 388
Joined: Fri Apr 10, 2020 1:12 pm
Location: Maryland, USA

Re: UI3 logging out

Post by Matts1984 » Sun Apr 11, 2021 8:25 pm

Just curious, what browser do you use for UI3?

I'm starting to wonder if the issue is with Chrome killing a background tab (not the one actively open/viewed). This wasn't an issue previously but I did try to monitor times a bit better on Friday and if UI3 was active it worked for at least an hour. If it was a tab other than the one I was using - it died after somewhere between 10-20 minutes.
Blue Iris 5.4.5.x | Server 2019 VM | Xeon X5650 @ 2.67GHz - 12 Cores | 12GB RAM | 7TB RAID | Sophos UTM WAF | 3x SV3C 5MP Bullet A | 2x SV3C 3MP Bullet A | 1x SV3C 5MP Bullet HX | 1x SV3C 5MP Dome HX | 2x Amcrest 5MP Bullet
User avatar
TimG
Posts: 1010
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: UI3 logging out

Post by TimG » Mon Apr 12, 2021 4:59 pm

I use Chrome on all pc's for UI3. Have you asked support ? They usually acknowledge if there is a known issue.
BI5 v54503 x64 | Win10 20H2 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD | Homeseer HSPhone | TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD | Homeseer 4 | Emby | DVBViewer.
Matts1984
Posts: 388
Joined: Fri Apr 10, 2020 1:12 pm
Location: Maryland, USA

Re: UI3 logging out

Post by Matts1984 » Mon Apr 12, 2021 5:40 pm

I sent an email in on Friday but haven't heard back. Not offended if I don't hear for this one but it does continue to SEEM to be related to a background tab. If I leave the UI3 page up and active, it doesn't seem to log out.
Blue Iris 5.4.5.x | Server 2019 VM | Xeon X5650 @ 2.67GHz - 12 Cores | 12GB RAM | 7TB RAID | Sophos UTM WAF | 3x SV3C 5MP Bullet A | 2x SV3C 3MP Bullet A | 1x SV3C 5MP Bullet HX | 1x SV3C 5MP Dome HX | 2x Amcrest 5MP Bullet
Post Reply