BlueIris Mobile App

General discussion about Blue Iris
User avatar
TimG
Posts: 1046
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: BlueIris Mobile App

Post by TimG » Sun Feb 21, 2021 7:38 pm

Hi MikeBwca,

I seem to remember having BI geofence issues a long time ago, but can't find the posts with a search. The gist of it was that the geofencing settings only appeared in the mobile app if I had logged in to BI5 on the mobile device with an admin account. Now I am presently checking with my android mobile, on which I am logged in as an admin user, but I can't see anything in the mobile settings. Nothing obvious in my main BI5 settings, or in the present help file. I'll get my coat...
BI5 v54711 x64 | Win10 21H1 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 2 HSPhone, TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 4, Emby, DVBViewer.
MikeBwca
Posts: 786
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: BlueIris Mobile App

Post by MikeBwca » Sun Feb 28, 2021 11:41 am

OgRoar wrote: Tue Feb 16, 2021 9:54 pm ...
Reverted back to old app and its working with no server changes.
What version id you revert too, and, where did you get it?
MikeBwca
Posts: 786
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: BlueIris Mobile App

Post by MikeBwca » Mon Mar 01, 2021 5:12 pm

latest version of the Android app from Google Play... 3.0.19.
Location services are turned ON, and, location services permission are enabled for the BI app.
Lat/Lon set in the BI console.

Still no Geofence.
MikeBwca
Posts: 786
Joined: Thu Jun 20, 2019 5:39 am

Re: BlueIris Mobile App

Post by MikeBwca » Mon Mar 01, 2021 7:24 pm

I reverted back to 2.0.17. Geofence is working. I made no Android changes.
Nverlingo
Posts: 1
Joined: Tue Mar 02, 2021 8:47 pm

Re: BlueIris Mobile App

Post by Nverlingo » Tue Mar 02, 2021 8:51 pm

This new app is driving me crazy. So every since it updated I can no longer view my cameras on my Wan. Lan works perfect but the Wan will log in then will just spin then disconnect. None of my settings have changed, I know it's not my port forwarding or anything of that nature. This same server pc works perfectly fine on iPhone, this is an android issue. Anyone have any luck with fixing this so far? Aside from downgrading back to the older version.
fourwatt
Posts: 1
Joined: Wed Mar 03, 2021 7:01 am

Re: BlueIris Mobile App

Post by fourwatt » Wed Mar 03, 2021 7:07 am

MikeBwca wrote: Mon Mar 01, 2021 5:12 pm latest version of the Android app from Google Play... 3.0.19.
Location services are turned ON, and, location services permission are enabled for the BI app.
Lat/Lon set in the BI console.

Still no Geofence.
I am also having the same issues.
Allowed everything to blue iris but still no geofence.
Reverting to older version works with out any adjustments.

Jen
User avatar
TimG
Posts: 1046
Joined: Tue Jun 18, 2019 10:45 am
Location: Nottinghamshire, UK.

Re: BlueIris Mobile App

Post by TimG » Thu Mar 04, 2021 7:16 pm

Put your hand up if you sent an email to support :lol:

I'm not presently using BI5 geofencing, so I'll leave it up to you guys.
BI5 v54711 x64 | Win10 21H1 | Dahua IPC-HDW5231R-ZE, Foscam R2, Ertech 4MP, Neos2, 2 SD cams | BI5:1 i5-3330, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 2 HSPhone, TVMosaic | BI5:2 Ryzen 1800X, 16GB Ram, Multiple SSD and HD, Homeseer 4, Emby, DVBViewer.
Cloudscout
Posts: 1
Joined: Sun Feb 21, 2021 1:48 am

Re: BlueIris Mobile App

Post by Cloudscout » Mon Mar 15, 2021 3:48 pm

I sent an email about the broken SSL support in the new app. No response yet.
Matts1984
Posts: 395
Joined: Fri Apr 10, 2020 1:12 pm
Location: Maryland, USA

Re: BlueIris Mobile App

Post by Matts1984 » Mon Mar 15, 2021 6:55 pm

I remember reading about that and imagine that could be a huge issue. I'm using Let's Encrypt certificates already so they're valid and current (and free).
Blue Iris 5.4.8.x | Server 2019 VM | Xeon X5650 @ 2.67GHz - 12 Cores | 12GB RAM | 7TB RAID | Sophos UTM WAF | 3x SV3C 5MP Bullet A | 2x SV3C 3MP Bullet A | 1x SV3C 5MP Bullet HX | 1x SV3C 5MP Dome HX | 2x Amcrest 5MP Bullet
wmcneil
Posts: 2
Joined: Wed Mar 17, 2021 8:30 pm

Re: BlueIris Mobile App

Post by wmcneil » Sun Mar 21, 2021 2:42 pm

Cloudscout wrote: Mon Mar 15, 2021 3:48 pm I sent an email about the broken SSL support in the new app. No response yet.
I ran into the same problem. The only fix is to obtain a valid certificate. See my post below for details of how I obtained one:
viewtopic.php?f=3&t=2151
Post Reply