UI3 Does not show created camera groups appropriately

General discussion about Blue Iris
Post Reply
matgyver85
Posts: 8
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:10 am

UI3 Does not show created camera groups appropriately

Post by matgyver85 » Mon Sep 06, 2021 2:24 am

My created camera groups do not list correctly via UI3 browser.
For example, I have created a group called "SUBS"
The group "SUBS" does not appear in the UI3 group list.
The cameras within this group are instead listed separately.

I have an alternate grouping setup in the past, I had similar issues.

Is there any fix for this?

Thanks, Mat
User avatar
YrbkMgr
Posts: 106
Joined: Sun Nov 24, 2019 12:56 am

Re: UI3 Does not show created camera groups appropriately

Post by YrbkMgr » Wed Sep 08, 2021 6:05 pm

UI3 is unable to control your camera layout. To change the camera layout, you must drag cameras around in Blue Iris's local console. This comes from the UI3 Help file usually located at:

Code: Select all

C:\Program Files\Blue Iris 5\www\ui3\help
There is detail there about optimizing group frames.
What I love about standards is that there are so many to choose from!
matgyver85
Posts: 8
Joined: Sun Feb 16, 2020 12:10 am

Re: UI3 Does not show created camera groups appropriately

Post by matgyver85 » Sat Sep 25, 2021 5:15 pm

Please read AND comprehend the question before replying. Your response doesn't apply to the issue in any way.
MikeLud
Posts: 33
Joined: Sun Mar 21, 2021 3:29 am

Re: UI3 Does not show created camera groups appropriately

Post by MikeLud » Sat Sep 25, 2021 6:02 pm

matgyver85 wrote: Mon Sep 06, 2021 2:24 am My created camera groups do not list correctly via UI3 browser.
For example, I have created a group called "SUBS"
The group "SUBS" does not appear in the UI3 group list.
The cameras within this group are instead listed separately.

I have an alternate grouping setup in the past, I had similar issues.

Is there any fix for this?

Thanks, Mat
You might have the below setting set to yes
Screenshot 2021-09-25 140026.jpg
Screenshot 2021-09-25 140026.jpg (109.02 KiB) Viewed 891 times
User avatar
YrbkMgr
Posts: 106
Joined: Sun Nov 24, 2019 12:56 am

Re: UI3 Does not show created camera groups appropriately

Post by YrbkMgr » Sat Sep 25, 2021 10:23 pm

matgyver85 wrote: Sat Sep 25, 2021 5:15 pm Please read AND comprehend the question before replying. Your response doesn't apply to the issue in any way.
Wait - I just want to make sure I understand what you mean... are you implying that I didn't read your post (four times) and looked up what I thought you were asking? Read and understand before replying? Aside from the insult, how does one know one doesn't understand? Can YOU pass that test?

I recommend you try a little lemon to help sweeten your disposition. Not judging... jus' sayin'
What I love about standards is that there are so many to choose from!
Post Reply