Search found 151 matches

by terk
Tue Sep 17, 2019 2:29 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: Adjusting motion sensor settings
Replies: 10
Views: 16739

Re: Adjusting motion sensor settings

HomeTech Video (https://www.youtube.com/channel/UCA5V-B ... Ojg/videos) has setup a really good series of how to videos, although I haven't been very successful in keeping shadows from triggering alerts. If you have better luck I'd be interested in hearing how.
by terk
Thu Sep 05, 2019 5:33 pm
Forum: General discussion
Topic: Forum Recommedations for Blue Iris
Replies: 4
Views: 3632

Re: Forum Recommedations for Blue Iris

After you post on here a few times your posts will go through instantly, they used to have issues with tons of spam on this community and since implementing the new user approval process there haven't been any. There is one other community available but if you disagree with the moderator you'll get ...
by terk
Thu Aug 29, 2019 4:07 pm
Forum: General discussion
Topic: Hard Drive Filling Up
Replies: 25
Views: 25003

Re: Hard Drive Filling Up

What are your alerts settings? You showed your New, Stored, and Stored_Alerts but not Alerts.
by terk
Wed Aug 28, 2019 3:14 pm
Forum: Network cameras
Topic: Unitoptek XMW-N1 WiFi smart camera integration w Blue Iris
Replies: 1
Views: 2559

Re: Unitoptek XMW-N1 WiFi smart camera integration w Blue Iris

FAT32G format Class 6 is talking about an SD card which BI wouldn't use so it shouldn't be necessary as long as the camera is ONVIF compliant which it looks like that is supposed to be.
by terk
Thu Aug 22, 2019 1:56 pm
Forum: Blue Iris 5
Topic: 24h time / overlay issue in BI5
Replies: 5
Views: 7184

Re: 24h time / overlay issue in BI5

The 12hr time overlay displayed on your grill small settings window is from the camera rather than BI but your BI resolution for that camera is off so the 12hr time isn't showing in the main window, you can see where the leg of that chair meets the floor in the small window but in the main window yo...
by terk
Wed Aug 14, 2019 8:34 pm
Forum: General discussion
Topic: What info to enter for Weather Underground link
Replies: 17
Views: 9850

Re: What info to enter for Weather Underground link

The "Maintain a Ring of" check box seem to not be needed for the WU Webcam setup as I unchecked that and its continued to work.
by terk
Tue Aug 13, 2019 5:11 pm
Forum: General discussion
Topic: What info to enter for Weather Underground link
Replies: 17
Views: 9850

Re: What info to enter for Weather Underground link

I then went into the specific cameras settings and set each profile for that camera to record snapshots each 15 minutes to the folder I setup for them in the Clips and archiving tab previously. Record2.jpg Last I setup the post tab settings for that camera to post the JPGs to the FTP server configur...
by terk
Tue Aug 13, 2019 5:02 pm
Forum: General discussion
Topic: What info to enter for Weather Underground link
Replies: 17
Views: 9850

Re: What info to enter for Weather Underground link

I'm not saying all of my settings are correct as I just got this working a few days ago and have tried to shutoff a few of the settings I didn't think should be needed but seemed to be as it stopped working until I turned them back on. First in the Server settings I added a folder in the Clips and a...
by terk
Mon Aug 12, 2019 7:05 pm
Forum: General discussion
Topic: Ghosting - I think this is what this artifact is called - anyone esle struggle with this?
Replies: 2
Views: 3925

Re: Ghosting - I think this is what this artifact is called - anyone esle struggle with this?

I had that issue at one point, it would disappear if I turned off the GPU option. The issue was the video driver I had installed at that time, I went to an older driver (7 series CPU) and the issue went away even with the GPU option selected. I then locked Windows from trying to update the video dri...
by terk
Mon Jul 15, 2019 2:35 pm
Forum: General discussion
Topic: Install bi4 on a new computer
Replies: 5
Views: 5872

Re: Install bi4 on a new computer

I'm a little afraid of paying for something that may not work on windows 10, given the fact that bi4 won't work. What's going on with that? Is bi4 not functional on windows 10, or is there a setting somewhere in the guts of the os that will allow me to get it running? I'm guessing it is the Visual ...